Blog

Ovo sam ja kad ne radim web stranice i osmišljavam digitalnu priču svojih klijenata. Svojim tekstovima želim ti dati inspiraciju koja će te možda potaknuti na neku malu promjenu u poslu, u odnosima, u ulozi roditelja ili partnera...
4 minutes reading time (766 words)

Što se "prolilo" iz tvoje šalice?

haris-alibegovic-IMG_0110_5

Zamisli!

U kafiću si, držiš šalicu kave u ruci i netko te gurne… prolio si kavu po sebi sve do zadnje kapi. Možeš reagirati na dva načina: istresti sav svoj bijes i ljutnju na tu osobu koja te slučajno gurnula ILI reći osobi da je sve u redu, pri tome se nasmijati i dok brišeš ono malo što se može obrisati, što nije upila tvoja odjeća, pomisliti "neka ovo bude najgore što se dogodilo u ostatku ovog lijepog dana". 

Korona kriza je gurnula svakoga, nekoga jače, nekoga slabije 

Ono što se "izlilo", trebali bismo to sebi priznati, već je bilo u nama. Korona nije stvorila sebičnost, izgubljenost i paniku kod nekih ljudi. Korona nije stvorila ljubaznost, suosjećanje i optimizam kod onih drugih. Korona je samo brutalno naglo potaknula izlijevanje jednog odnosno drugog sadržaja i iznijela na površinu ono što već jest u ljudima, ono što je u meni i ono što je u tebi.

Period od posljednjih 60+ dana bio je jedan od najproduktivnijih perioda u poslovnom smislu kod mene. Osim dobrih stvari koje su se događale kroz posao koji radim preko deset godina (web dizajn), pokrenuo sam s dragim kolegom i prijateljem projekt o kojem već dugo maštam, koji sam onako optimistično početkom ove godine zapisao na novogodišnju listu ciljeva dok je još bio samo nedefinirana ideja u zraku. Uskoro ću pisati o tome, a sada nevoljko, ali ipak zatvaram usta na tu temu jer još nije vrijeme da iznosim više informacija. 🤐🤗

Privatno, u svakodnevnim situacijama s djetetom vrtićke dobi koje svakodnevno traži svoje vrijeme i pažnju, ostao sam prisutan i miran, a posebno u onim najizazovnijim situacijama s kojima sam se kao i svi drugi roditelji, morao naučiti brzo nositi. 

Tijelo nisam zapustio, baš naprotiv. Trenirao sam online sa svojim trenerom na početku. Onda sam odlučio pogledati neke stare fitness programe koje sam ranije kupio da bi naposljetku krenuo učiti i još uvijek učim od Gorana Sajka, jednog od najvećih stručnjaka u ovom području. Više informacija o Goranovom Longevity online treningu koji se održava preko Zoom aplikacije možeš pogledati na njegovom webu https://www.sajkoperformance.com/programi-i-usluge/197-sajkoperformance-longevity-program-online. Koristim ovu priliku i toplo ti preporučujem da iskoristiš ovu jedinstvenu priliku i unaprijediš svoje zdravlje kroz učenje pokreta na jedan potpuno drugačiji način. 

Ponosan sam na sebe zbog svega navedenog i jednostavno osjećam potrebu potapšati se po ramenima jer znam koliko prije nisam bio takav. Koliko sam puta ranije u životu želio jedno, a nekim čudnim spletom okolnosti napravio drugo.

Samome sebi bio sam puno puta najveća prepreka…

Srećom, sav taj dugogodišnji rad na sebi kao i avanture u planini i dosegnuti vrhovi u protekle dvije godine, osnažili su me da zadržim svoj mir i optimizam u onom mraku koji nas je nedavno zadesio te napravim korak naprijed umjesto da stojim ukipljen od straha u mjestu.

Hvala za sve lekcije koje me Put malih koraka naučio...

Isto tako, želim s tobom podijeliti da sam prije nekoliko dana postao ponovno tata. Bez obzira što nisam bio na porodu zbog korone i što nisam mogao vidjeti dijete prvih par dana, proživio sam predivne trenutke iščekujući trenutak susreta jer sam odlučio da to tako bude - jednostavno sam se fokusirao na sve ono dobro oko mene pa nije bilo prostora za žaljenje i misli poput "što bi bilo kad bi bilo". Postao sam tata djevojčice čije ime, između više različitih značenja, znači i ZVIJEZDA. Ne mogu se oteti dojmu da ta simbolika njenog imena nije ubrzala moj sljedeći korak, a to je da se pozdravim s nazivom "Put malih koraka" pa je ovo moja zadnja objava pod tim imenom. Ne mogu sebi ne priznati da postoje i veliki koraci u životu i da sam neke napravio nedavno. Svatko ima (ili traži) neku svoju "zvijezdu" i put prema njoj, neki ideal sebe u koji će izrasti po tom putu. Do svačije zvijezde vode mali koraci, ali i velike odluke i veliki koraci i vjerujem da su svi jednako važni. 

​Moj put

Kad me korona "gurnula", izlilo se ono najbolje iz mene. 

Optimizam i akcija. 

Radost i nezaustavljivost. 

Želim i tebe potaknuti da se zapitaš što je korona izlila kod tebe, a još više da razmisliš (kao i ja) o onome što se tek može izliti jer prava kriza (možda) zapravo još nije ni počela. Promatram ljude, i usudim se reći da se mnogi ponašaju kao da se ništa nije dogodilo. Zato mi se čini da je krajnji trenutak da se upitamo kako nam cijela ova situacija u svijetu pomaže da zapravo pronađemo svoj (novi) put, otpustimo stare i beskorisne utege oko nogu i počnemo živjeti slobodnije.

Družimo se ponovno uskoro! 😉

3 strasti koje živim i dijelim...
Kreativnost je način na koji dijelim svoju dušu sa...