Blog

Ovo sam ja kad ne radim web stranice i osmišljavam digitalnu priču svojih klijenata. Svojim tekstovima želim ti dati inspiraciju koja će te možda potaknuti na neku malu promjenu u poslu, u odnosima, u ulozi roditelja ili partnera...
2 minutes reading time (362 words)

Što je vitamin N i zašto je neophodan za dug i sretan život

put-malih-koraka-haris-alibegovic-zavizan-IMG_1094

Dr. Joe Dispenza smatra da je osoba do 35. godine skup zapamćenih ponašanja, emocionalnih reakcija, nesvjesnih stavova, uvjerenja i percepcija koji funkcioniraju kao NESVJESNI računalni program. Život poslije 35. godine manje ili više postaje skup navika koje nas vode u budućnost koja je zapravo prošlost ako ne počnemo svjesno mijenjati ona područja s kojima nismo zadovoljni.

Baš me ovo zaintrigiralo jer pogodite, imam 35 godina. 🙂

To je godina očite prilike za promjenu, a povratak prirodi može biti taj prvi mali korak povratka sebi odakle promjena zapravo počinje. Priroda može biti dugoročna PODRŠKA da se nakon promjene zadrži PRAVAC.

Vitamin N 

 U knjizi "The Nature Principle", Richard Louv piše o povezanosti čovjeka s prirodom koju smatra neophodnom za fizičko i psihičko zdravlje te tu povezanost zove vitamin N (od engl. Nature). Dakle, za zdravlje i dugovječnost, osim vitamina i minerala iz hrane, svatko bi trebao dodati vitamin N – boravak u prirodi.

Na vlastitom primjeru potvrđujem da boravak u prirodi može u potpunosti promijeniti život na bolje. Osnovni cilj mojih tekstova i fotografija iz prirode je upravo taj da potaknem ljude da to uvide, a posebno svoju generaciju koja mi je bliska jer razumijem kroz kakve izazove prolazi u ovom razdoblju života i koliko im je to nužno.

Pokreni se 

Moj prijatelj, planinarski vodič Vlado Matijevic (https://veseli-izleti.com) u 11. mjesecu organizira niz prekrasnih, ali nezahtjevnih tura po kvarnerskim otocima. Na dva izleta sam bio pa ako vas zanimaju fotke i moje iskustvo, pročitajte na poveznicama u nastavku:

Krk, Kanjon Vrženica: https://putmalihkoraka.com/…/neplanirano-putovanje-kanjon-v…

Cres, Televrin: https://putmalihkoraka.com/…/tko-sam-ja-u-svemu-tome-veliko…

Mir može čovjek naći samo u šumama."

Michelangelo Buonaroti

Ova galerija slika ispod je velebitska jesenska čarolija. Od Velikog Zavižana do Rossijeve kolibe. Imao sam osjećaj na trenutke kao da sam u bajci. Šuma koja nas pozdravlja s lišćem u letu koje svjetluca na sunčevim zrakama koje se probijaju kroz guste krošnje. Stijene poput skulptura napravljenih rukama vještih kipara. Pogledi prema daljini kao ulja na platnu koja se izmjenjuju s brzinom vjetra koji nosi bijele i sive oblake i mijenja scene.

Jedna od najljepših i najdražih staza na kojima sam bio u ovih godinu dana planinarenja. I'll be back! 😉

Sve se mijenja. Svemir se mijenja. Promijenili smo...
Kako povećati produktivnost na poslu uz pomoć jedn...