Blog

Ovo sam ja kad ne radim web stranice i osmišljavam digitalnu priču svojih klijenata. Svojim tekstovima želim ti dati inspiraciju koja će te možda potaknuti na neku malu promjenu u poslu, u odnosima, u ulozi roditelja ili partnera...
2 minutes reading time (495 words)

Djeca nose maske u igri, a odrasli žive pod maskama

66595507_10156828917649230_6370117552932126720_n Photo: Stills & Motion Factory

Da budeš kao ja, da vjeruješ u ono što vjerujem, da dijelimo iste vrijednosti, da misliš što mislim, da završiš škole kao ja...sve ti to, draga kćeri, NE želim.

Želim da ti ostaneš TI.

Da vjeruješ u ono što dolazi kroz tvoje, a ne moje iskustvo. Propitkuj sve i biraj one vrijednosti koje su u skladu s tobom, a to ćeš znati po osjećaju jer oni su jezik tvoje duše. Želim da svoju duhovnost istražiš, a ne naslijediš od mene ili bilo koga drugog.

Sreća tamo negdje ne postoji jer sva sreća je u tebi

Možda će ti se činiti ponekad da te život skreće s puta sreće. Neću ti lagati, znaj da nitko neće doći po tebe da te vrati na taj put. Neće jer ne postoji taj netko drugi koji će te učiniti sretnom. Postojiš ti koja jesi sretna i tu sreću dijeliš s drugima. Ja sam dugo živio u zabludi da će netko ili nešto doći. Došlo je, ali tek kad sam ja došao k sebi.Idi u prirodu, bilo gdje. 

Ako odlučiš hodati planinom obrati pažnju na njenu tišinu koja ispunjava mirom i daruje samoću u kojoj nećeš biti usamljena. Priroda daje odgovore ako se usudiš pitati. Iako umorna, svaki put si me do kasno čekala, sve dok ne bih pokucao na vrata. Sjeti se naših zagrljaja i gledanja fotografija vrhova koje sam taj dan posjetio. 

Živi kao da nemaš ništa za sakriti, dokazati i braniti 

Ako je život put od 1000 koraka, znaj da ćeš pasti barem svaki deseti. Podigni se i idi dalje jer tko ne zna ustati, ne zna ni pasti. Nemoj čekati da raširiš svoja krila kad si spremna nego kad osjetiš da je vrijeme. Čekanje spremnosti je trik uma koji ne voli promjene. 

Djeca nose maske u igri, a odrasli žive pod maskama. Kad odrasteš, sjeti se toga i probudi dijete u sebi. Srest ćeš mnoge ljude koji imaju stotine maski na sebi. Nije da to rade namjerno. Skrivajući istinskog sebe od drugih, zapravo skrivaju sebe od sebe samih pa prožive cijeli život bez da iskuse život bez maske i pokažu svijetu svu svoju savršeno nesavršenu ljepotu.

Živi kao da nemaš ništa za sakriti, dokazati i braniti. Jer prava istina je da i nemaš. Nitko nema. Maska ti ne treba, nosi je samo u igri i ne zapostavi nikad tu svoju znatiželju i vrckavost.

Budi svjesna svog glasa jer u njemu je velika moć

Nastoj birati riječi koje donese radost drugima jer tako ćeš i ti biti radosna. Od straha nemoj bježati jer ti on samo govori na čemu trebaš na sebi poraditi. Suoči se i gledaj mu u oči toliko dugo dok mu se ne nasmiješ.

Traži ono na što ti oči sjaje i nikada ne zaboravi biti zahvalna. 

Za svaki trenutak, za svaku osobu koja dođe, a posebno one koje odu iz tvog života.

Prošlo je tvojih prvih pet, toliko toga te još čeka...

Diši i rasti!

Voli te tata.​​

Povratak prirodi - creska pustolovina
Neplanirano putovanje - kanjon Vrženica