Blog info

Blog čine tekstovi o meni kad nisam web dizajner. Kada sam tata, suprug, prijatelj, planinar...

Blog pišem od 2018. godine i to je mjesto gdje me možeš upoznati kroz moja promišljanja, vrijednosti i ideje. Obožavam pisanje i to je jedna od strasti koju sam otkrio sasvim slučajno. Naime, te 2018. godine počeo sam planinariti. Svoje dojmove prvog planinarskog izleta podijelio sam kroz pisanu riječ i nakon toga jednostavno nisam mogao prestati pisati. :)

1 minute reading time (246 words)

Mirim se s tim...

haris-alibegovic-IMG_3440

Kaže moja draga maloprije u razgovoru s prijateljicom "Nitko me ovako trudnu nije ni vidio zbog ove korone".

Prekinuo sam što sam radio i potražio ovu fotku nastalu prije 20-ak dana. S osmijehom je tada pozirala, a ja sam, kao da sam profesionalni fotograf, zauzimao kofol profi poze i birao najbolji kadar. Tada nismo slutili da vjerojatno nećemo ponovno, držeći se za ruke, proći zajedno kroz to prekrasno iskustvo poroda.

Koronaviruse, što zaustavi cijeli svijet, zaustavi i nas da plačemo i smijemo se u isto vrijeme dok to maleno biće prvi put vidi nas, a mi prvi put vidimo njega.

Mirim se s tim.

Onako polako, bez forsiranja...

Prihvaćam i sve ostalo što nosi ova promjena.

Onako polako, bez forsiranja...

Na neizvjesnost i povremeni strah odgovaram meditacijom.

Onako polako, bez forsiranja...

Posljednja 2 dana eksperimentirao sam s Wim Hof metodom disanja jer sam osjetio potrebu da zažmirim…da svjesno dišem…da misli fokusiram na sadašnji trenutak. Bez pogleda unatrag, a posebno bez pogleda u budućnost.

Meditirao sam jučer, jutros ponovio, a sutra ću - već znate odgovor.

Tih 11 minuta dubokog disanja me baš napunilo energijom, osvježilo tijelo i um te dovelo u jedno posebno stanje mira u kojem sam ostao cijeli dan.

Wim Hof je jedan poseban lik, preporučujem od srca:
https://www.youtube.com/watch?v=tybOi4hjZFQ&t=107s

Tko proba, neka javi dojmove, ispod u komentar ili u inbox.

Čuvajte se… i ne zaboravite meditirati, moliti i sve drugo što donosi mir u srcu i ne daje priliku strahu da nas obuzme.

Djeca nose maske u igri, a odrasli žive pod maskam...
Sve se mijenja. Svemir se mijenja. Promijenili smo...